Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub

 

A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub 2001 februárjában alakult a Váraljai Kutyakiképző Iskola Agility csoportjából elsősorban azzal a céllal, hogy megfelelő gazdasági hátteret biztosítson a 2002. szeptember 6-8 között megrendezésre kerülő III. Keverés és Fajtatiszta Kutya Agility Világbajnokság és az I. ParAgility Világkupa sikeres lebonyolításához. Másodsorban pedig azért, hogy korszerű, az Európai Unió elvárásainak megfelelő sportszervezetet építsünk fel és gyorsítsuk meg a régiónkban a Nyugat-Európában már hatalmas népszerűségnek örvendő Agility sportot.

 

Magyarországon egyedülálló, hogy a helyi önkormányzat sportszervezetként ismeri el a kutyás klubot. Tagjaink jelentős része fiatalokból, tanulókból áll, de megtalálható az idősebb korosztály is. Az ő élettapasztalatuk meghatározó a fiatalok számára. Mint ahogy az alap-szabályunkban is rögzítve van célunk a fiatalok egészséges életre való nevelése, a természet és az állatszeretetre való tanítása az Agility sport eszközeivel. Sporttolóink kutyáikkal részt vesznek terápiás foglalkozásokon, ahol lelkileg sérült és beteg gyerekeknek, időseknek tartanak kutya-terápiás foglalkozást elősegítve ezzel is gyógyulásukat. Úgy gondolom, ha ezt az utat követjük, és célkitűzéseinket sportolóinkkal  megvalósítjuk akkor egy újabb nagy lépést tettünk a fejlődésünk érdekében és ezzel is öregbítjük térségünk, megyénk, városunk és Magyarország jó hírét.

 

Egy kedvenc idézettel fejezem be a csapat bemutatását. „Ragadd meg a lehetőséget és fordítsd javadra a pillanatot. Meredeken csak azoknak ível fel a sorsa, akik bátran szembenéznek a kihívásokkal”. Az Agility egy békés sport, csak nehezen ismerik el sportnak, pedig egyaránt komoly koncentrációt és testi erőnlétet igényel, mind a kutya, mind a felvezető gazda részéről. Célunk, hogy minél hamarabb és minél többen felismerjék ezt a helyzetet. 2002-ben világon elsőként a klub tagságával megrendeztük az „I. ParAgility Világkupa” elnevezésű kutyás ügyességi versenyt. Magyarország és Gyula városa a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub rendezvényével bekerült az Agility sport történelem könyvébe. Gyula az Agility sport fővárosa. Az eltelt évek alatt hat világeseményt rendeztünk. Három Ifjúsági Agility Európa Bajnokságot és egy helyszínen egy időpontban három Világbajnokságot és három ParAgility Világkupát. A rendezvény az esélyegyenlőség nevében ép és sérült sportolók együttes részvételével zajlott.

 

Készítette: Alt Sándor

Fotók: Bagyinszki Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA

*