Országos Hungarikum vetélkedő

 

Kárpát-medencei 1. helyezett a Gyulai Magvető Református Általános Iskola csapata

 

2017. május 19-én került megrendezésre a Parlamentben a Kárpát-medencei  hungarikum-vetélkedő nemzeti döntője. Csapatunk a városi-, majd a járási és a megyei fordulón való első helyezése után a Kárpát-medencei verseny nemzeti elődöntőjében is sikeresen szerepelt: bekerült az első hat csapatba, megszerezve ezzel a lehetőséget, hogy az Országházban méretesse meg magát a nemzeti döntőben.

Csapatunk tagjai Járku Gréta Zsanett (7.b), Nazsa György (7.b), Székács Kristóf (7.a) és Székács Márk (7.a), felkészítő tanáraik pedig Vizlendvay-Veres Krisztina és Czirok Sándor Zoltán voltak.

Nagyon szép nyereményekkel gazdagodtak csapatunk tagjai, hiszen amellett, hogy megismerhették hazánk nemzeti értékeit, sokat nyeremény formájában meg is kaphattak, valamint a járási forduló megnyerése után egy három napos erdélyi kirándulás alkalmával is ismerkedhettek a hungarikumainkkal, mint például a kürtöskaláccsal.

Az országos döntőbe került csapatok budapesti kétnapos tartózkodása alatt a verseny szervezőinek teljes vendégszeretetét évezhette szállodai ellátással, hajókirándulással, valamint megtekinthették a Parlamentet és a koronázási jelvényeket is. A csapat ezúton is köszöni a Békés Megyei Önkormányzatnak, és annak elnökének Zalai Mihály Úrnak a támogatását, akik biztosították a csapat kényelmes utaztatását.

Hálás köszönetet érdemel mindenki,aki bármivel is hozzájárult a csapat sikeres szerepléséhez.

A parlamentben a csapat 5 feladatban mérettette meg magát, amelyből már az első feladatban a legtöbb pontot sikerült szerezniük. Ez a feladat egy kisfilm készítése volt a Hungarikumokról, amely osztatlan sikert aratott a zsűri tagjai között. Az ezután következő négy feladatot sikerült hiba nélkül megoldani, így megszerezték az általános iskolások körében a Kárpát-medence legjobb csapatának járó elismerést. Hálás szívvel köszönjük Istennek, hogy végig segítette csapatunkat a versenyen.

 

Forrás: Gyulai Magvető Református Általános Iskola

Foto: Bagyinszki Zoltán